Urfa’da köpeklerin saldırısına uğrayan Rojin, travma yaşıyor;

Urfa’da köpeklerin saldırısına uğrayan Rojin, travma yaşıyor

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde köpeklerin saldırısına uğrayan üniversite öğrencisi Rojin Tordoğan, canını zor kurtardığını belirterek, yaşadığı dehşet dolu anları anlattı....

ŞANLIURFA - Harran Üniversitesi (HRÜ) Osmanbey Kampüsü’nde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan Paramedik bölümü öğrencisi Rojin Tordoğan, “Sınavlarım döneminde bu olay başıma geldi. Geceleri rüyama köpekler gelecek diye korkudan uyuyamıyorum” dedi.

HRÜ Osmanbey Kampüsü’ndeki kız yurdunda kalan Paramedik bölümü öğrencisi Rojin Tordoğan, önceki gün sabah saatlerinde kampüste başıboş dolanan 7-8 köpeğin saldırısına uğradı. Yere düştükten sonra üzerine çıkan köpeklerden güçlükle kurtulan genç kız kendi imkanlarıyla Harran Üniversitesi Hastanesine gitti. Hastanede ilk müdahalesi yapılan Tordoğan, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Yaşadığı korkunç olayı sosyal medya hesabından duyuran Tordoğan, "Bugün benim başıma gelen yarın sizin de başınıza gelebilir hatta çok daha kötü sonuçlar olabilir. Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü içerisindeki tüm köpeklerin toplanıp hayvan barınaklarına götürülmesi gerek. Hepimiz birlik olup sesimizi duyuralım" çağrısında bulundu.

Tordoğan'ın bu paylaşımından sonra Harran Üniversitesi Rektörü Sabri Çelik’ten açıklama geldi. Tordoğan’a geçmiş olsun dileklerinde bulunan Rektör Çelik, "Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Büyükşehir ve ilçe belediyelerine önlem alınması için daha önce de yazı yazmıştık, tekrar ilgili kurumlarla iletişim halindeyiz. Konunun takipçisi olacağız" ifadesini kullandı.


“KAMPÜSTE SÜRÜ HALİNDE DOLAŞIYORLAR”

HRÜ öğrencisi Rojin Tordoğan, yaşadığı dehşet dolu dakikaları Bizim Haber Ajansı'na (BİHA) anlattı.

Staj için üniversitenin hastanesine gittiği zaman yerleşkedeki köpeklerin saldırısına uğradığını belirten Tordoğan, şunları söyledi:

“Staj günü ayağım burkulmuştu o yüzden ağır yürüyordum. Her gün kampüste bulunan sürü halindeki köpekleri fark ettim. Onların bir şey yapmayacağını sanarak yoluma devam ettim. Yürümeye devam ederken, bir köpek bana doğru gelince diğerleri de üzerime koşmaya başladı. Arkadaşlarım benden ileride olduğu için kaçabildiler ama ben kaçamadım. Hepsi üzerime geldi, birisi kolumu ısırdı. Ne yapacağımı bilemedim çünkü savunmasızdım. O anda diğer bir köpek de bacağımı ısırmaya çalıştı ama elimdeki poşette terlik vardı, terlikle kendimi savundum."


“KÖPEKLER RÜYAMA GELECEK DİYE KORKUDAN YATAMIYORUM”

Tordoğan, ilk defa başına böyle bir olay geldiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gaziantep’te yaşanan o köpek saldırısı aklıma gelmişti. O an kendimi toparlayıp elimde bulunan poşetteki terlikleri atınca köpekler ona koştu. Ben canımı zorla kurtardım. Sonra kendi imkanlarımla hastaneye gittim. Koluma dikiş atıldı. Canım çok yandı. En çok da şuna üzülüyorum; bu hafta finallerim başlıyor. Bütün çalışmalarım boşuna gitti. Halen canım çok acıyor. Köpekler rüyama gelecek diye korkudan yatamıyorum.”


“ÜNİVERSİTE KÖPEK BARINAĞI HALİNE GELMİŞ”

Pansuman için bugün tekrar hastaneye gittiğini belirten Tordoğan, “Tek başıma korktuğum için arkadaşlarım bana eşlik etti. Üniversite nerdeyse köpek barınağı haline gelmiş, hiç kimse bu durumla ilgilenmiyor. Benim başıma gelenler bir başkasının başına gelmeden buna acil çözüm bulunmasını istiyorum” şeklinde konuştu.


MEVCUT BARINAK YETERSİZ

Türkiye'de gündem olan ve Şanlıurfa'da da son dönemlerde sıkça yaşanan köpek saldırıları yaşanan barınak sorununu akıllara getirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni barınak yapılırken mevcut barınağın yetersiz olması nedeniyle toplanan köpekler tekrar bırakılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına rağmen Şanlıurfa'da çok fazla köpeğin sokaklarda başıboş dolaşması dikkat çekiyor. Özellikle aç kalan köpekler tehlike saçarken, vatandaşlar başıboş köpek sorununa bir an önce el atılmasını talep ediyor.

İbrahim Halil ASLAN- ÖZEL HABER / BİHA




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum