Peltek: “Amacımız Urfa’ya üniversite kazandırmak”;

 Peltek: “Amacımız Urfa’ya üniversite kazandırmak”

ŞUTSO 2021 yılı son Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı gerçekleşti. Yönetim Kurulu Başkanı Peltek, yapılan faaliyeteler ve gelecek yılla ilgili yapılması planlanan çalışmalar hakkında konuştu....

ŞANLIURFA – Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) 2021 yılı son Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı, özel bir otelin toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, Meclis Başkanı Ahmet Altun ve yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, meslek komitelerinin başkanları ve üyeleri katıldı.



ALTUN: “İLİMİZE CİDDİ KATKI SAĞLADIK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan ŞUTSO Meclis Başkanı Ahmet Altun, oluşturdukları stratejik planda yer alan projeleri tek tek hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Şanlıurfa’mızın tüm sektörel temsilcilerinin bekledikleri değişim ve dönüşüm sürecini yürüttük. Güçlü bir strateji, güçlü bir ekonomi, güçlü bir vizyon ve güçlü bir temsil temeli üzerine planladığımız bu projeler, iş dünyamıza heyecan, ilimize dinamizm kattı.”


PELTEK: “GELECEK YILIN ÇALIŞMA PROGRAMINI YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Peltek de Şanlıurfa için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Peltek, “Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 29 meslek grubu, 60 sektörü, 80 meclis üyesi, 189 meslek komite üyesi ve 11 bin 499 faal üyesi ile ekonomik rekabet gücünü ve toplumsal refah seviyesini artırmayı, ulusal ve uluslararası düzeyde ticareti kolaylaştırmayı ve böylece yerel, ulusal ve küresel kalkınmaya destek olmayı kendisine hedef olarak belirlemiştir. Bugün 2021 yılının son toplantısını gerçekleştiriyoruz. Biz bir sonraki yılın çalışma programını yapmayı hedefliyoruz” dedi.



PELTEK: “AMACIMIZ ŞANLIURFA’YA ÜNİVERSİTE KAZANDIRMAK”

Şanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (Gıda OSB) ocakta hizmete gireceğini ve yapılacak faaliyetlerin bölgeye hitap edeceğini aktaran, Peltek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2022 Ocak ayında Şanlıurfa Analiz Laboratuvarını yani bölgenin en büyük laboratuvarını açmış olacağız. Buradaki amaç  Gıda OSB’yi kurup, sağlıklı bir şekilde analiz raporları yaptıktan sonra gıdayla ilgili gerek Şanlıurfa’ya gerekse bölgeye hitap edebilecek, ihracatımızı kolaylıkla yapabileceğimiz 20 milyon TL gibi yatırımızla ocak ayında faaliyete girmiş olacak. Bundan sonra Gıda OSB’mizin de alt yapısıyla ilgili sıkıntılarını bitirip 237 yatırımcıyı inşallah 2022 yılında oraya çekmiş olacağız.”

Şanlıurfa’da mevcut organize sanayi bölgesinin tamamen dolduğu bilgisini veren Peltek, ek alan taleplerini onaylattıklarını kaydetti. Peltek, “Biz tekrar 2022 yılında yürürlüğe sokacağımız, tamamı bin 700 hektar olan alan için, 2 bin ek hektar taleplerimizi onaylattık. Bunu da yatırımcılarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Planlayıp kurduğumuz vakıf vasıtasıyla amacımız ileri ki yıllarda Şanlıurfa’ya vakıf üniversitesini kazandırmak. Bu konuyla ilgili de çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.


Peltek ayrıca, 2018-2021 arası faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi.

Konuşmalarının ardından toplantıda küresel iklim krizi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet koşullarının iyileştirilmesi ve belirli projeler hakkında sunumlar yapıldı.

Toplantı, plaket takdiminin ardından sona erdi.

Sinan ÖZDEMİR / BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum