HDP’li Sancar’dan erken seçim çağrısı;

HDP’li Sancar’dan erken seçim çağrısı

Şanlıurfa’daki mitinglerinin engellenmesine tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, acilen erken seçim çağrısında bulundu....

ŞANLIURFA- Halkların Demokratik Partisi (HDP) "Şimdi Adalet Zamanı" sloganıyla Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklamasına,  HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanları Ziya Çalışkan, Çiğdem Karakeçili, partinin teşkilat üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


HDP "Şimdi Adalet Zamanı" sloganıyla Suruç’ta düzenlemek istediği miting valilik kararıyla yasaklandı. Bunun üzerine HDP İl Teşkilatı Şanlıurfa’da miting yapmaya karar verdi. Ancak Haleplibahçe’de miting düzenlemek için Valiliğe başvuran HDP’ye buradan da izin çıkmadı. Bunun üzerine HDP İl Binasının bulunduğu Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması düzenlendi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı açıklamada halay çeken partililerin ellerinde taşıdığı son dönemlerde cezaevlerinde ölenlerin ve Şanlıurfa Adliye önünde adalet nöbetini tutan Emine Şenyaşar’ın fotoğraflarının olduğu dövizlerin taşıdı.

Partillerin yoğun ilgi gösterdiği açıklamada mitinglerin yapılmasının engellenmesine ve izin verilmemesine tepki gösteren Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Şanlıurfa’nın en büyük adaletsizliği yaşandığı şehir olduğuna vurgu yaptı.


“HİÇBİR GÜÇ HALKA BULUŞMAMIZI ENGELLEYEMEZ”

Engellemelere rağmen halka buluşmaya devam edeceklerini altını çizen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Şanlıurfa’da miting için hazırlık yapmıştık. Önce Suruç’ta olacaktı kabul etmediler. Urfa’da herhangi bir yer seçin miting yapın dediler, seçtiğimiz yeri de son günde iptal ettiler. Biz halkımızla buluşmaktan vazgeçmeyiz. Hiçbir güç halka buluşmamızı engelleyemez. Urfa’dayız birlikteyiz. Buradan sesimiz on binlerle de, yüz binlere de, milyonlara da ulaşıyor. Biz yolumuzda dik yürümeye devam edelim. Şimdi adalet zamanı diyoruz” dedi.


“URFA İŞSİZİN, YOKSULLUĞUN EN YÜKSEK ŞEHİRLERİNDEN BİRİSİDİR”

Şanlıurfa’nın ekonomik soranlarına da değinen Sancar, “Bu ülkenin üçüncü tarım şehir Urfa, bu ülkeyi besleyecek kadar verimli topraklara sahip ama Urfa bu ülkenin işsizin, yoksulluğun en yüksek şehirlerinden birisidir. Adaletsizliğin en büyüğü budur. Bu ülkenin pek çok şehrine en büyük mevsimlik işçi gönderen şehirlerimizden biridir. Mevsimlik işçilerin hangi şartlarda çalıştığını da biliyoruz” ifadesini kullandı.


“ŞENYAŞAR AİLESİNE YAPILAN ZULÜM HEPİMİZE YAPILMIŞTIR”


Şenyaşar ailesine her zaman destek ve takipçileri olacağını dile getiren Sancar, “Biz her zaman her şart altında Şenyaşar ailesinin yanındayız, ordayız. Şenyaşar ailesine herkesi gözü önünde zulmün büyüğü yapıldı. 3 İnsan vahşice, hunharca katledildi. Herkes seyrediyor. Bu kara bir zulümdür. Şenyaşar ailesi adliye önünde adalet için nöbet tutuyor. Adaleti haykırmaya devam eden tek bir kişi kalana kadar devam edecek. Eğer bir ülkede adalet yoksa ekmekte olmaz. Şenyaşar ailesine yapılan zulüm hepimize yapılmıştır. Urfa bu kardeşliğin bu birlikteliğin kalesi olacaktır. Hakların ortak mücadelesinin ülkeye adaleti getirdiği başlangıç noktası kale ve zirve noktası olacaktır. Buradan çok zalimler geçti. Nemrutlar geçti ama Hz. İbrahimlerde buradan geçti. Bizim davamız adalet davasıdır. Bu sistemin bu işleyişini, zihniyetini sona erdirmek istiyoruz. Bu ülkede adalette olacak, barışta olacak, özgürlükte olacak” dedi.


EŞ BAŞKAN SANCAR’DAN ACİL ERKEN SEÇİM VURGUSU

Gündemde olan erken seçimle ilgili de konuşan Sancar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Zorlayacağız ille de erken acil seçim demeye devam edeceğiz. Güveniyorlarsa kendilerine getirsinler sandığı halkın önüne koysunlar, hakemliği halk yapsın ama korkuyorlar. Meydanlarda, fabrikalarda, tarlalarda sürdürüyoruz, diğer partilerle bu görüşmeleri yapıyoruz, bu çalışmalarımız mücadelemiz devam edecek. Adalet sadece seçimlere bağlanabilecek bir mesele değildir. Bir seçimden bir seçime hatırlanacak bir mesele değildir. Adalet mücadelesini her an yürütmemiz gerekiyor. Şimdi adalet zamanı derken aynı zamanda şimdi seçim zamanı diyoruz” diye konuştu.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum