Viranşehir'de ‘fahiş fiyat’ denetimi;

Viranşehir'de ‘fahiş fiyat’ denetimi

Viranşehir’de zabıta ekipleri, son dönemde fahiş fiyat artışlarına yönelik temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı iş yerlerinde denetim yaptı....

VİRANŞEHİR –Viranşehir’de zabıta ekipleri, gıda ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddeleri ürünlerinin etiket, son kullanma tarihi ve gramajlar kontrol edildi.

Tarihi geçmiş ürünlere imha edilmek üzere el konulurken, işletme sahiplerine de cezai işlem uygulandı.

Daha sonra raflardan aldıkları ürünleri kasada okutan ekipler, ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında bir fark olup olmadığını kontrol etti.

Haksız fiyat uygulandığı kanaatine varılan ürünlerin Şanlıurfa İl Ticaret Müdürlüğüne gönderilip, incelemeye alınacağı belirtildi.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Son dönemde fahiş fiyat artışlarına yönelik artan şikayet başvuruları üzerine belediye olarak bizler de denetimlerimizi artırdık. Yeni uygulanan ekonomik modele tam destek vermekle birlikte bütün sektörlerimizin fiyat indirimi yaparak bu sürece olumlu katkı yapmalarını önemli istirham ediyoruz. Örneklik teşkil etmenin elzem olduğu bu ortamda marka, işletme ve sektörlerimizden hakkı, hukuku ve adaleti ayağa kaldıracak hamleler bekliyoruz” ifadesini kullandı.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum