HDP’li vekillerden Şenyaşar ailesine destek;

HDP’li vekillerden Şenyaşar ailesine destek

HDP’li vekiller, Şanlıurfa Adliyesi önünde aylardır ‘adalet nöbeti’ tutan Şenyaşar ailesini ziyaret ederek destek verdi....

ŞANLIURFA – Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Nimetullah Erdoğmuş, Nusrettin Maçin ve birçok partilinin yer aldığı heyet Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Şenyaşar Ailesi, Şanlıurfa Adliyesi önünde 291 gündür ‘adalet nöbeti’ tutuyor. HDP’li vekiller aileyi ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Ferit Şenyaşar ve Emine Şenyaşar vekillerden adalet talebinde bulundu.

Vekillerde, yaşanan olayın takipçisi olduklarına vurgu yaparak, aileye destek verdi.


GERGERLİOĞLU: “ADALET ÇIĞLIĞINA KULAK VERİLMELİ”

Şenyaşar ailesinin yanında olduklarını ifade eden HDP’li Gergerlioğlu, şunları söyledi:

"Urfa’dan adalet talep eden bir çağrı var. 14 Haziran 2018’den beri dinmeyen gözyaşları var. Neden dinmiyor? Nerede ülkenin savcıları? Hastane davası niye açılmıyor? Yıllardır burada takip ediyoruz. Şenyaşar ailesi burada feryat ediyor, adalet istiyoruz diyor. Güçlüler kulaklarını tıkamış durumda. Adalet çığlığına kulak verilmeli. 291 gündür aile burada adalet nöbeti tutuyor. Yaz-kış demeden buraya geliyorlar. Adalet nöbetine bir cevap yok. Aile adalet çağrısını devam ettiriyor. Gönlümüzle, kalbimizle her zaman ailenin yanındayız " dedi.


ERDOĞMUŞ: “İYİLİK İÇİN EN DOĞRU BAŞLIK ADALETTİR”

HDP Şanlıurfa Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş da,"Adalet peygamber mesleğidir. Bugün Urfa'da Adalet Sarayı'nın kapısında süre gelen bir çığlığın şahitleri olarak toplandık. Burası ‘Peygamberler şehri’. İyilik için en doğru başlık adalettir. Aile adalet dağıtıcılarından adaletli karar vermelerini istiyor, karar ne olursa olsun bu mücadelelerinin adalet arayışı olduğunu haykırmaktadırlar. Bu kutsal çağrıya kulak vermemek doğru değil" ifadelerinde bulundu.


 “BİRAN ÖNCE HAK YERİNİ BULSUN”

Erdoğmuş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Adalet Bakanı siz bu ülkede adaletin terazisini elinde bulunduran bir kişiniz. Lütfen elinizdeki terazinin bir tarafına Şenyaşar ailesini koyun ve diğer tarafına Türkiye'yi koyun. Ailenin ne kadar adaletsizliğe maruz kaldığını görürsünüz. Aileyi bu kutsal arayışlarından dolayı kutluyorum. Biz bu toprakta adalete susayan insanlarız. Biran önce hak yerini bulsun. Bu çığlığa kimse kayıtsız kalmasın" diye konuştu.


BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum