Yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC'a acil kullanım onayı;

Yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC'a acil kullanım onayı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli corona virüs aşısı TURKOVAC'ın bugün itibarıyla acil kullanım onayı aldığını ve seri üretime başlandığını açıkladı....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TURKOVAC aşısının acil kullanım izninin çıkışı ve seri üretime başlanması törenine katıldı.

Erdoğan, yerli koronavirüs aşısı Turkovac'a ilişkin detayları paylaştı.

Törene Şanlıurfa’daki üretim merkezinden bağlanan Bakan Koca, yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC'ın acil kullanım onayı aldığını bildirdi.

Bakan Koca, "Yerli Kovid-19 Turkovac aşımız bugün itibariyle acil kullanım onayı almış durumda ve üretime başlamış olduk. Sayın Cumhurbaşkanım, bugün Şanlıurfa'daki üretim merkezlerindeyiz. 50 yıl sonra Türkiye hücreden başlayarak, Türk bilim insanları tarafından yüzde 100 şekilde bir aşıyı gerçekleştirmiş oldu" dedi.

Bakan Koca "Dolum tesislerinde, dolumu, etiketlenmesi ve ambalajlanması yapılıyor. Üretim başlamış oldu. Yıl bitmeden acil kullanım onayı ve üretimi başlamış oldu. Bu başarı liderliğinizde bütün milletin başarısı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aşımızın geliştirilmesinde ve üretiminde görev alan herkesi tebrik ediyorum. Bu aşının patenti bize ait ürün olması çok anlamlıdır"dedi.


BİHA





Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum