Kurumlar bir oldu, Bozova'da meyvecilik geliştiriliyor!;

Kurumlar bir oldu, Bozova'da meyvecilik geliştiriliyor!

Bozova'da kurumların ortaklaşa yürüttüğü "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında 120 çiftçiye yüzde 70 hibe destekli 50 bin fidan dağıtıldı....

BOZOVA- Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde tarımsal deseni zenginleştirecek anlamlı proje hayata geçti.

Bozova Kaymakamlığı'nın sahibi olduğu, Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yürütücülüğünü yaptığı, Bozova Ziraat Odası Başkanlığı'nın ortak olduğu "Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'ndan da yüzde 70 hibe alınarak fidan dağıtımı için bugün tören düzenlendi. Törene Bozova Kaymakamı Akın Oruç,  Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Çakmaklı,  Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, İlçe Tarım ile Orman Müdürü V. Faruk Çetiner, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Reşit Yükkaldıran, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı uzmanları ve çiftçiler katıldı.

500 bin TL'lik bütçeli proje ile 50 bin adet aralarında fıstık, zeytin, badem, ceviz, elma, şeftali ve nâr fidanı düzenlenen törende 120 çiftçiye dağıtıldı.

Proje ile yaklaşık  bin 600 dekarlık tarımsal arazi meyve fidanları ile buluşacak. İstihdama ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan olan bu proje özellikle yörenin tarımsal desenin zenginleşmesine de katkı sağlayacak.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum