Doğuştan tek böbrekli hasta kurtarıldı;

Doğuştan tek böbrekli hasta kurtarıldı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde doğuştan tek böbrekli hasta kritik müdahaleyle kurtarıldı....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde doğuştan tek böbrekli olan 20 yaşındaki hastanın at tepmesi sonucu yırtılan böbreği yapılan müdahale ile kurtarıldı.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde Radyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Veysel Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Hastanemize gelen genç hastanın doğuştan tek böbrekli olduğu ve hastanın at tepmesi sonucu böbreğinde meydana gelen yırtılma sonucunda karın içerisinde hayati tehlike oluşturduğunu ve bunun sonucunda kanama olduğunu tespit ettik.”

Yapılan kontrol ve tetkikler sonucunda karın içi kanamasının olduğu tespit edilen hastanın Üroloji ve Girişimsel Radyoloji ekibince kabul edildiğini belirten Kaya, “Böbreği ortadan yırtılan hastayı kapalı yöntemle sağ kasığında bir iğne girişiyle kanayan yerine giden damarlar sadece yarım saat içerisinde kapatıldı” ifadesini kullandı.

Kaya, hastanın taburcu olduktan sonra kontrole geldiğini ve böbrek değerleri ile kan değerlerinin normal olduğunu belirterek, “Hastamızın sağlığına ve sevdiklerine sağlıklı bir şekilde kavuşmasına sevindik. Hastanemizin Üroloji ve Girişimsel Radyoloji ekibi olarak kendisine sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz” dedi.

BİHA




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum