Büyükşehir çamurdan doğal gübre üretiyor;

Büyükşehir çamurdan doğal gübre üretiyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, atık su arıtma tesislerinden elde edilen çamuru değerlendiriyor....

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilip birçok ilçede ve kent merkezinde halkın hizmetine sunulan atık su arıtma tesislerinde kanalizasyon atıklarından elde edilen çamurdan doğal gübre üretimi yapılıyor. 

Şanlıurfa’daki atık su arıtma tesislerinde toplanan atıkların boşa gitmemesi için uygulanan çalışma neticesinde atıklardan verimli olduğu gözlemlenen stabilize edilmiş arıtma çamurundan üretilen organik gübre elde edildi.

Siverek, Hilvan ve Şanlıurfa merkezde bulunan atık su arıtma tesislerinde günlük olarak 165 bin metreküp atık sudan toplamda günlük 25 ton organik gübre üretimi sağlanıyor.

Böylelikle hem çevre dostu hem de enerji üretimi anlamında tasarruf sağlanan atık su arıtma tesislerinde enerji verimliliği ve sıfır atık sistemi tam anlamıyla gerçekleştiriliyor.

Elde edilen organik gübre ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının kullanılması öngörülüyor.


BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum