Urfa'daki olayla ilgili iddialara yanıt;

Urfa'daki olayla ilgili iddialara yanıt

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Burası dağ başı mı?" diyerek Viranşehir'de silahla saldırı yapan bir kişinin AK Parti'ye yakınlığından dolayı yakalanmadığını iddia etti. Valilik'ten edinilen bilgiye göre ise şüphelinin yakalanıp serbes...

Bugün mecliste Şanlıurfa ile ilgili çarpıcı iddialar gündeme getirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaptığı basın açıklamasında "Yargının duyarsız kaldığı vakalar da geliyor bize" diyerek Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde yaşanan silahlı saldırı olayıyla kendisine iletilen iddiaları dile getirdi. Vekil Gergerlioğlu kendisine iletilen notu okudu. Notta şu ifadeler yer aldı:

"10 Kasım 2021 tarihinde Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin Yenişehir Mahallesi'nde amcam Abdurrahman İper Silahlı saldırıya uğrayarak dokuz yerinden tabanca ile vuruldu. Saldırgan Bayram Mehmetoğlu ve yanında bulunan Viranşehir AK Parti ​Belediye Meclis Üyesi Cuma Koyuncu bulunmaktadır. Saldırgan Bayram Mehmetoğlu hemen hemen 4 haftadır yakalanmadı. Viranşehir’de bazı insanların onu yani bayram Mehmetoğlu'nu çarşıda ve buğday pazarındaki dükkanında gördüklerini söylüyor.”

VEKİL GERGERLİOĞLU: CİNAYET İŞLEYİP NASIL RAHAT RAHAT DOLAŞABİLİYOR?

Şanlıurfa'da bu tür vakaların sıkça geldiğini öne süren Vekil Gergerlioğlu duruma tepki göstererek "Dükkânda görünen bir kişi güvenlik görevlilerince yakalanmıyor. Şanlıurfa’dan böyle çok vakalar geliyor. Böyle öncesinde de bir katil kameralara görüntü ile yakalanan bir katil aylarca yakalanamamıştı, buradan feryat etmiştik, en sonunda aylar sonra bu kişi gidip köyünde tutuklandı. Olacak iş değil. Burası dağ başı mı? Hukuk devleti değil mi? Bir insan nasıl böyle cinayet işleyip sonrasında rahat rahat dolaşabiliyor. Elini kolunu sallayarak geziyor" dedi.

ŞİKAYET NOTUNDA YAZANLAR

Kendisine iletilen notu okumaya devam eden Vekil Gergerlioğlu, şikayetçi olan şahsın notta şu ifadelere yer verdiğini söyledi:

"Savcılığa gitmek istedik emniyete gitmemizi söylediler. Şanlıurfa Cumhuriyet savcısına gitmek istedik, görüşemezsiniz deyip onlar da bizi Viranşehir Emniyetine gönderdiler. Gidip emniyet ile görüşmek istediğimde emniyet görevlileri bana dedikleri tek kelime 'hâlen firar yakalanamadı' ve ben de ona dedim ki 'madem ki firar neden elini kolunu sallayarak geziyor? Bu insanların yalan söyleyecek hâli yok. AK Parti Meclis Üyesi olan Cuma Koyuncu neden tutuklanmıyor sayın vekilim. Bu bahsi geçen saldırgan şahıslar çok zengin. Maddi durumları çok çok iyi. Zaten biraz araştırdığınız zaman Viranşehir'den atanan müdürleri ve bakanları ziyaret edip devamlı hediyeler, plaketler verdiklerini göreceksiniz. Yani parasıyla hükmeye çalışıyorlar."

VEKİL'DEN YETKİLİLERE AÇIKLAMA ÇAĞRISI

Bunların son derece ağır ve ciddi iddialar söyleyen HDP'li vekil Gergerlioğlu "Bu konuda da mutlak surette yetkililerin cevap vermesi lazım. Ben, Şanlıurfa'daki bahsi geöen yetkililere, Şanlıurfa Valiliği'ni ve emniyet müdürlüğünü bu konuda açıklama yapmaya davet ediyorum. Şanlıurfa'dan bu tür başvurular çok alıyoruz. Hele ki iktidar partisine yakın kişiler tarafından korunup kollandığı yönünde iddialar varsa bunlar daha da önemli" diye konuştu.

VALİLİK'TEN İDDİALARA YANIT

Şanlıurfa Valiliği'nden alınan bilgiye göre, iddia edilenin aksine olayın cinayet değil yaralanma olduğu ve şüphelinin yakalanıp serbest bırakıldığı öğrenildi. 

İşte Valiliğin olayla ilgili yaptığı açıklama:

"11.10.2021 Viranşehir ilçemizde meydana gelen SİLAHLA KASTEN YARALAMA konusuyla alakalı Abdurrahman İper iki bacağından silahla yaralanmış, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Bayram Mehmetoğlu isimli şahsı yakalamaya yönelik çalışmalar aralıksız devam ettirilirken, şüpheli Bayram Mehmetoğlu isimli şahıs 03.12.2021 günü olayda kullandığı silahla birlikte Viranşehir Adliyesine teslim olmak zorunda kalmıştır. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş olup adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır."

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum