Kılıçdaroğlu'nun "Ücretsiz elektrik" vaadine, AK Parti'den tepki!;

Kılıçdaroğlu'nun "Ücretsiz elektrik" vaadine, AK Parti'den tepki!

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa'da temaslarda bulunan ve seçmene ücretsiz elektrik gibi bir çok vaatler sunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na sert tepki vererek "İnsanlar parayla satın alınarak siyaset yapılmaz" dedi....

ŞANLIURFA- Çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün Şanlıurfa'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gecikmedi. Hükümet ve muhalefet arasında bu kez ücretsiz elektrik gerginliği yaşanıyor. 

BAŞKAN KIRIKÇI: İNSAN SATIN ALINARAK, ALGILARLA SİYASET YAPILMAZ

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa'da bir programda Büyükşehir Belediyesini kazandıklarında çiftçiye elektriği bedava vereceğini ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na sert çıktı. Başkan Kırıkçı CHP'nin algı ile siyaset yaptığını iddia ederek "Siyaset bir ilke, bir ahlak işi. Siyaset; sokakta parayla insanlar satın alınarak, algılar yapılarak siyaset yapılmaz. Etik bir siyaset değil bu. Bu bağlamda, ben yine CHP'nin klasiklerinden biri olarak bunu görüyorum. Bu şekilde siyaset CHP'yi de Kılıçdaroğlu'nu da bir yere taşımaz" dedi.


"CHP'Lİ BELEDİYELER ELEKTRİĞİ BEDAVA MI YAPTI?"

CHP Liderinin ücretsiz elektrik vaadine ise bir soru ile karşılık veren Başkan Kırıkçı "Adana, Mersin, Hatay, Eskişehir ve İzmir de tarım şehri. Buralarda da maliyet yüksek. Bu saydığımız bütükşehirlerde CHP yönetimleri elektiriği bedava yapmışlar mıdır? Bunun cevabını versin. Eğer cevabı 'Hayır' ise bugün söylenen cümlelerin hiç bir kıymeti yoktur" ifadelerini kullandı. 

"KILIÇDAROĞLU MATEMATİK YAPMADAN AÇIKLAMA YAPTI"

Başkan Kırıkçı eleştirilerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun GES sistemi vaadi üzerinden devam ederek şöyle konuştu:

Siyaset sadece gönül işi değil; akıl ve matematik işidir diyen Başkan Kırıkçı "Kılıçdaroğlu herhalde yine matematik yapmadan bir açıklama yaptı. Bir siyasetçi ne söyleyeceğini bilmeyebilir ama ne söylemeyeceğini net bilmeli. Afaki bir cümle kurdu. Yine Sayın Kılıçdaroğlu'nun hayal ettiği GES sistemini biz AK Parti olarak zaten hayata geçirdik. Biz Şanlıurfa AK Parti İl Teşkilatı olarak enerji konusunda ve çiftçilerimizin diğer sorunlarını Tarım Bakanımız ve Enerji Bakanımızla sürekli olarak konuşmaktayız. Yine sulama birliklerine GES sistemlerinin kurmaları ile ilgili lisansını bir sonraki torba yasa ile kendilerine verilecek ve çiftçimiz GES sistemi üzerinden kendi enerjisini kendisi üretecektir. Sayın Kılıçdaroğlu araştırmadan afaki bir şekilde vaatlerde bulunuyor ama Şanlıurfa halkı aklı selim bir halktır. Elbetteki karşılığı olmayan siyasi vaatlere inanmaz."

CHP Liderinin muhtarlar ile ilgili sözünü de eleştirilerine konu alan Başkan Kırıkçı "Yine muhtarlar hakkında bu memleketin mihenk taşı dedi ama Sayın Cumhurbaşkanımız gerek Külliyede gerekse çeşitli toplantılarla her daim muhtarlarla bir araya gelirken Kemal Kılıçdaroğlu ise 'bu memleket muhtariyet yönetimiyle mi yönetiliyor?' demiştir" ifadeleriyle göndermeler yaptı.

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum