HDP’liler hapis cezasını protesto etti;

HDP’liler hapis cezasını protesto etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Başkanlığı, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında verilen 5 yıl hapis cezasına tepki gösterdi....

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’e Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaptığı bir konuşma nedeniyle 5 yıl hapis cezası verilmişti.

HDP Şanlıurfa İl Başkanlığı da partinin Eyyübiye ilçe binasında yaptığı açıklama ile verilen cezayı protesto etti. Etkinliğe HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan ile Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

"Leyla Güven onurumuzdur" pankartının yer aldığı açıklamada, basın metnini okuyan HDP Şanlıurfa Eşbaşkanı Çiğdem Karakeçili, “Leyla Güven ve biz HDP'liler, yola çıktığımız bu demokrasi mücadelesinde yolumuza devam edeceğiz. Verilen cezayı hukuksuz görüyor ve protesto ediyoruz" dedi.

“DÜZENE ASLA BOYUN EĞMİCEZ”

HDP'li vekil Sürücü, Leyla Güven’e cezanın talimatla verildiğini ileri sürerek, “Talimatla ceza verenler de elbet bir gün hesap verecektir. Leyla Güven'in arkadaşları olarak bu düzene asla boyun eğmeyeceğiz" dedi.


BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum