Urfa’ya yakışmadı! Vicdanların köreldiğinin resmi;

Urfa’ya yakışmadı! Vicdanların köreldiğinin resmi

Eyyübiye'de bir esnaf, veresiye alışveriş yapan müşterilerine borçlarını ödemeleri için yazdığı notla vicdanları sızlatırken, bu durum ekonomik krizin boyutunu da gözler önüne serdi. ...

EYYÜBİYE - Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde zamlar sonrası bir esnafın borçlularına uyguladığı zorunluluk görenleri hayrete düşürdü. 

Ülke genelinde yaşanan ekonomik çalkantı piyasada fiyatların her hafta güncellenmesine neden oluyor. Müşteriler aldıkları bir ürünü günler sonra zamlı fiyata almak zorunda kalıyor. 

Şanlıurfa’da ise bir esnaf tarafından bu durum ilginç bir fırsata dönüştürüldü. Eyyübiye ilçesinde elektronik malzemelerden giysiye kadar pek çok malzeme satışı yapan bir işyerinde, veresiye alışveriş yapanlar için "1 hafta içinde borçlarını getirmeyene götürdüğü eşyalar bugünkü fiyattan sayılacaktır" notu yazıldı.

Ekonomideki dalgalanmanın pek çok haneyi borca sürüklediği bu dönemde dayanışma yerine böylesi bir fırsatçılık şaşkınlık yarattı. Notu gören müşteriler “Peygamberler Şehri Şanlıurfa'mıza yakışmadı. Vicdanımız sızladı" yorumları yaptı.

Esnafın bu notu, bir yandan esnafın da düştüğü zor durumu gözler önüne serdi. Esnafın aldığını yerine koyamadığını ve ekonomik olarak yaşanan güçlüğü ortaya çıkardı. 

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum