Meclis'in bu haftaki gündeminde 5'inci Yargı Paketi ve Azerbaycan Tezkeresi var;

Meclis'in bu haftaki gündeminde 5'inci Yargı Paketi ve Azerbaycan Tezkeresi var

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe maratonu bu hafta da devam ediyor. Genel Kurul'da Plan ve Bütçe Komisyonu bu hafta bakanlıkların bütçelerini ele alacak....

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe maratonu bu hafta da devam ediyor. 


Genel Kurul'da Plan ve Bütçe Komisyonu bu hafta bakanlıkların bütçelerini ele alacak. Salı günü Tarım ve Orman Bakanlığı, çarşamba günü de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022 yılı bütçeleri görüşülecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçeleri de komisyonda tartışılacak.



 İcra yoluyla çocuk teslimine son veren 5'inci yargı paketi de Genel Kurul'un ana başlıkları arasında. Yeni düzenlemeye göre, çocuk teslimi işlemleri icra dairelerinden alınıp Adalet Bakanlığı bünyesine taşınacak.

 Ebeveynleri boşanmış çocuklar için çocuk teslim merkezleri oluşturulacak. Psikolog, pedagog ve çocuk gelişimciler devrede olacak.  

Yargı paketinde mezat yoluyla satılan hacizli malların satışına ilişkin düzenlemeler de yer alıyor. Hacizli malın mezat salonlarında satışına son verilecek. İhale süreçleri elektronik ortamda yapılacak. 

Borçlular hacizli mallarını kendi satabilecek. Böylece borçlunun malı değer kaybetmeyecek.  Liderler yeni haftada da grup toplantılarında kürsüde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşamba günü AK Parti grubunda gündemdeki gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor. Salı günü CHP grubunda Kılıçdaroğlu, MHP grubunda Bahçeli partililere hitap edecek. İyi Parti grup toplantısı ise çarşamba günü yapılacak.  Salı günü, kısa süre içinde Meclis'e sunulması beklenen Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile Türkiye ve Katar Arasında Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İş Birliği Konulu Niyet Mektubunun Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi görüşülecek. 

Şanlıurfatv Haber

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum