Şanlıurfa'ya Yeni Orman 63 bin fidanla Yeşil Urfa;

Şanlıurfa'ya Yeni Orman 63 bin fidanla Yeşil Urfa

Türkiye'nin en az ormanlık alanına sahip şehirlerinden biri olan Şanlıurfa'da yeşil alanları arttırmaya yönelik bin dönümlük bir alanda uygulanmak üzere 63 bin fidan dikimi için kampanya başlatıldı.Şanlıurfa'da yeni bir ormanlık alan oluşturmak için başlatılan fidan bağış....

Şanlıurfa'ya yeni ormanlık alan 63 bin fidanla Yeşil Urfa çalışması


Türkiye'nin en az ormanlık alanına sahip şehirlerinden biri olan Şanlıurfa'da yeşil alanları arttırmaya yönelik bin dönümlük bir alanda uygulanmak üzere 63 bin fidan dikimi için kampanya başlatıldı.

 

Şanlıurfa'da yeni bir ormanlık alan oluşturmak için başlatılan fidan bağış kampanyası devam ediyor.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile başlatılan fidan bağış kampanyası,
1 Kasım'a kadar devam edecek. Aişeoğlu, projenin uygulanacağı ormanlık alana giderek, kazı çalışmalarını yakından inceledi. Girişimci kadın, 1 Kasım'a kadar toplamda 63 bin fidanın temin edilmesini beklediklerini söyledi. Aişeoğlu, açıklamasının devamında, “Gönüllülerle birlikte oluşturduğumuz bir arkadaş topluluğumuz var. Ağustos ayında Şanlıurfa Valiliğiyle görüştüm. Biz Şanlıurfa'ya yeni bir orman kazandırmak istiyoruz. Bu proje için onlardan izin istedik, Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğü de 'bu bulunduğumuz alanda kamu arazisinde fidan dikimi, ağaçlandırma çalışması yapabilirsiniz' dediler. Bizim amacımız Şanlıurfa'da yeşil alanı arttırmak, Şanlıurfa'nın tarım başkenti olduğu için yeşil başkenti olmasını da sağlamaktır. Bunun için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfatv Haber

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum