Şanlıurfa Büyükşehir Yapıyor Madde Bağımlıları Kırıyor..;

Şanlıurfa Büyükşehir Yapıyor Madde Bağımlıları Kırıyor..

Şanlıurfa Büyükşehir belediyesinin yaptığı Şanlıurfa müzeler bölgesinde ki yönlendirme levhalarını madde bağımlıları tarafından kırıldığı yerine tekrar yapıldığı fakat güvenlik önlemlerinin yetersiz kalmasından faydalanan madde bağımlıları tekrar kırıyor. ?....

Şanlıurfa Büyükşehir belediyesinin yaptığı Şanlıurfa müzeler bölgesinde ki yönlendirme levhalarını madde bağımlıları tarafından kırıldığı yerine tekrar yapıldığı fakat güvenlik önlemlerinin yetersiz kalmasından faydalanan madde bağımlıları tekrar kırıyor. 

Şanlıurfa'da binlerce yıllık eserlerin sergilendiği müze alanında yerli ve yabancı turistleri kırık, yazısız yönlendirme levhaları karşılıyor. 

Tarihin sıfır noktası ve turistik değerleri ile adı dünyada Tarih şehri olarak anılan Şanlıurfa şehrin kimliğine aykırı davranan bazı kendini bilmez kişiler nedeniyle utandıran manzaralar yaşanıyor.

Tarih ve inanç turizminin başkenti olma yolunda ilerleyen 12 bin 500 yıl öncesine ev sahipliği yapan Şanlıurfa, Türkiye'nin en büyük müzesine sahip olmanın da gururu ve başarısını yaşıyor ancak bu başarı bazı kendini bilmez vatandaşlarca gölgeleniyor. 

Şanlıurfa'ya binlerce yerli ve yabancı turist geliyor

Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin uğradığı müze alanında ayaklı yönlendirme levhaları bulunuyor fakat güvenlik  zaafiyeti sebebiyle levhalara bir türlü sahip çıkılamıyor. 

Şanlıurfa Büyükşehir belediyesinin yaptırdığı levhalar sık sık kırılıyor. Sıklıkla tekrarlanan bu durum kentin imajına zarar verirken son olarak kırılan levhalar yine yaptırılmayı bekliyor.

Duruma tepki gösteren bir vatandaş da "Burası binlerce yıl önce inşa edilen Göbeklitepe figürlerinin sergilendiği arkeoloji müzemiz. İçerideki eserler binlerce yıl önceki insanların yaptıkları eserler, Dimdik ayakta ancak günümüz insanlarınca yaptırılan bu tabelalar, ne yazık ki içler acısı durumda" dedi.

 

 

Şanlıurfatv Haber

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum