Şanlıurfa Eczacılar Odasından İlaç Bulunamıyor Açıklaması;

Şanlıurfa Eczacılar Odasından İlaç Bulunamıyor Açıklaması

Şanlıurfa Eczacılar odası ilaç sıkıntısı ile ilgili açıklama yaptı....

Şanlıurfa'da Vatandaşlar eczanelerde soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon hastalığı ilaçlarını bulmakta zorluk yaşıyor.

Urfa'da Eczanelerin ecza depolarından ilaç temin edemediğini söyleyen Şanlıurfa Eczacılar odası başkanı Süleyman Acar, “Bu sorunun bir an önce ulusal gündem konusu olarak halledilmesi gereki

Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon hastalıkları ilaçlarının eczanelerde bulunmamasına ilişkin 27. Bölge Şanlıurfa Eczacılar Odası Başkanı Süleyman Acar, yazılı açıklama yaptı.

 

Eczanelerin hastalarına ilaç temin etmekte zorluklar yaşadığını ifade eden Süleyman Acar, ecza depolarının firmalardan ilaç temin edemediği için eczanelere ilaç sağlama konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.  7 bin 526 ilacın eczanelerde satıldığını aktaran Acar, özellikle pandemiyle birlikte seyreden soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonla birlikte ilaç stoklarında sıkıntılar olduğunu paylaştı.

 

“İLAÇLAR ECZA DEPOLARINDA BULUNMUYOR”

Çocuklar için kullanılan ağrı kesici, ateş düşürücü, soğuk algınlığı ve antibiyotiklerde temin sıkıntısı yaşandığını kaydeden Acar, şöyle devam etti:

“Grip aşıları ve kronik hastalıklar için olan ilaçlar depolarda bulunmamaktadır. Özellikle hastanelerdeki çocuk servislerinde tedavi için yazılan çocuk ateş düşürücü şurup ve fitiller, çocuk burun spreyleri, soğuk algınlığı ve grip şurupları, ishal ve bronşit vakalarında kullanılan antibiyotik şuruplar depolarda bulunmadığında nöbetçi eczaneler hizmet verirken çok güçlük çekmekte birçok hasta ilacı bulmakta zorlanmaktadır.”

 

“HAMMADDE ALINAMIYOR”

Yaşanan ilaç temin sıkıntısının esas nedeninin ithal olan ilaç hammaddelerinin döviz kuru nedeniyle alınmaması olduğunun anlaşıldığını belirten Acar, “Eczacılar, hastaları mağdur etmemek için elinden geleni yapsa da bu sorunun bir an önce ulusal gündem konusu olarak halledilmesi gerekiyor” dedi. BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum