Hasta Hakları Günü Kutlandı;

Hasta Hakları Günü Kutlandı

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 26 Ekim Hasta Hakları Günü Kutlandı....

Hasta Hakları; Hasta haklarının karşılıklı olarak hekim, hasta ve sağlık kuruluşu arasındaki ilişkileri düzenleyen ilkeler bütünüdür.

Her yıl 26 Ekim'de kutlanan Hasta Hakları günü bu yılda yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yöneticileri hastanede tedavi gören hasta ve hasta yakınları ile bir araya gelerek hazırlanan broşürleri dağıtıp hasta hakları ile ilgili bilgilendirme yaptılar.

Hasta Hakları Nedir?


Hasta hakları; hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal seviyede ortaya çıkan problemlerin çözümü, sağlık çalışanlarının hastaya ve hastanın sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumlulukları bilmesi, çok daha iyi sağlık ortamı için hasta ve sağlık çalışanlarının beraber sahip çıkması gerekli olan haklardır. Sağlıklı olma hakkı kişinin yaşamında sağlığının korunması, sürdürülmesi ve geliştirilmesine vurgu yaparken; hasta hakkı, kişinin daha sağlıklı olma durumunu yitirdiğinde, yani hasta olması "özel" durumunda bireysel haklarının gözetildiği, yeterli ve nitelikli tıbbi bakım alarak yeniden sağlığını kazanmasına işaret eder.
 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum