Büyükelçiler Geri Adım Attı;

Büyükelçiler Geri Adım Attı

Osman Kavala çağrısı yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'istenmeyen adam' olarak ilan edilmeleri talimatı verilen 10 ülkenin büyükelçileri Twitter hesaplarından yeni bir açıklama paylaşıldı....

Osman Kavala'nın tahliye edilmesi için 10 ülkenin büyükelçilerinin ortak bildiri yayınlaması dünyanın gündeminde.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin iç işlerine karışıldığını ifade ederek bu büyükelçilerin istenmeyen kişi ilen edileceğini açıklamıştı.
Norveç, Hollanda, Fransa, Yeni Zelenda, ABD, Kanada, Fillandiya, Danimarka, İsveç ve Almanya olmak üzere 10 ülkenin büyükelçisi Twitter'dan bir bildiri daha yayınladı.

VİYANA ANLAŞMASI'NA VURGU YAPILDI
ABD Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada Viyana Anlaşması'nın 41. maddesine vurgu yapıldı.

Büyükelçilik paylaşımda, "ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yoneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder." ifadelerini kullandı.

41. madde: "Kabul eden Devletin kanunlarına ve nizamlarına riayet etmek, ayrıcalıklarına ve bağımsızlıklarına halel gelmeksizin, bu gibi ayrıcalıklardan ve bağışıklıklardan yararlanan her şahsın görevidir. Anılan Devletin iç işlerine karışmamak da bu şahısların keza görevidir."

Yapılan O Paylaşımlar:





 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum