Urfa'da Eğitim Tadilatı Bekliyor;

Urfa'da Eğitim Tadilatı Bekliyor

Şanlıurfa'da okullar tadilatı bekliyor...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüz yüze eğitime başlamasına ramak kala kent merkezindeki çok sayıda okulu tadilata almasıyla başlayan kriz daha da uzayacak. Okulları 25 Ekim’de teslim etmesi gereken firma bakanlıktan ek süre isteme hazırlanıyor.

Şanlıurfa’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bazı okullarda tadilata gidilmesine dönük kararından sonra sancılı şekilde başlayan yüz yüze eğitimde kriz sürüyor. MEB’in acil durum bulunmadığı halde tadilata aldığı çok sayıda okuldaki onarımlar bir türlü tamamlanamadı. Onarımları 25 Ekim’e kadar teslim etmesi gereken firmanın işlerini verilen tarihe kadar tamamlayamayacağı gerekçesiyle MEB’den ek süre istemeye hazırlandığı öğrenildi. Bu da eğitimin sabahçı ve öğlenci sınıflarla “ikili eğitim” şeklinde yapılması krizini daha da uzatacağı anlamına geliyor.

 

Bakanlık okulların tadilata alınmasını 2019’da kararlaştırmıştı. Tadilata uzaktan eğitim döneminde değil de yüz yüze eğitime geçileceği dönemde başlanması tartışmaları beraberinde getirmişti. Kent merkezinde tadilata alınan okullardaki öğrencilerin başka okullara kaydırılması hem öğrencileri hem de velileri mağdur etmişti.

 

BİHA



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum