Deva Şanlıurfa Başkanı Tüysüz Muhtarlar Hizmet İsteyince Yapılan Eleştiriler muhtarların önüne konuluyor;

Deva Şanlıurfa Başkanı Tüysüz Muhtarlar Hizmet İsteyince Yapılan Eleştiriler muhtarların önüne konuluyor

Şanlıurfa Haber; Deva Partisi Haliliye ilçe başkanlığının organize ettiği Muhtarlar toplantısında il başkanı Tüysüz; Bir hizmet istendiğinde önce yapılan eleştiriler muhtarların önüne konuluyor dedi....

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Haliliye İlçe Başkanlığı organizasyonunda teşkilat mensupları muhtarları ağırlayarak fikir alışverişinde bulundu.

Deva Partisi Şanlıurfa il Başkanı Ahmet Tüysüz, muhtarlar ile yaptıkları toplantıda Bir hizmet istendiğinde önce yapılan eleştiriler muhtarların önüne konuluyor.

 

DEVA Partisi Haliliye İlçe Başkanlığı Haliliye ilçesine bağlı merkez mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Daha önce muhtarları yerinde ziyaret eden teşkilat mensupları bu kez muhtarları ağırladı. Özel bir mekanda gerçekleşen buluşmaya DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, Haliliye İlçe Başkanı Abdülhamid Karakeçili, Haliliye İlçe koordinatörü Mikail Kırmızı, ilçe teşkilat mensupları, Şanlıurfa Muhtarlar Dernek Başkanı İbrahim Halil Haktankaçmaz ve çok sayıda muhtar katıldı.

Şanlıurfa Deva Partisi İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz muhtarlığın önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Yerel yönetimlerin mihenk taşı olan muhtarlıklar geçmişten günümüze çok büyük önem arz etmektedir. Önemli olan bu önemin farkına varıp gerekli değeri vererek muhtarların sözlerine kulak vermektir. Zira muhtarlar tarafsız olmakla beraber aynı zamanda hazine yardımı almadan sadece kendi imkanları ile seçimlere girip, mahallesine göre değişmekle birlikte büyük bir seçmen sayısının oy kullanımı sonucu seçilmektedirler. Biz DEVA Partisi olarak sözde değil hakiki manada muhtarlarımıza önem veriyoruz. Henüz bir seçim dönemine girmemiş iken sizlerle bir araya gelip fikir ve düşüncelerini almak istiyoruz. Muhtarlar çalışmalar konusunda siyasileri yönlendirmelidirler. Ancak maalesef ki günümüz de siyasiler muhtarlarımıza yön vermeye çalışmaktadırlar. Bunu doğru bulmuyoruz. Muhtarlarımızı ve fikirlerini önemsiyoruz, önemsemeye de devam edeceğiz. Kamuoyununda bilmesi gerken bu akşam bizlere iletilen başlıca muhtarlarımızın problemleri ise şu şekilde” diyerek sorunları sıraladı.

Asfalt çalışmaları çok zayıf kalıyor,

Şahsi ilişkilerimiz doğrultusunda işler halledilebiliyor veya hızlandırılabiliyor,

Eleştiri tahammül sınırları çok zayıf olmakla birlikte yöneticiler maalesef eleştirileri kaldıramıyor,

Bir hizmet istendiğinde önce yapılan eleştiriler muhtarların önüne konuluyor,

Muhtarlığın elektrik abonesinin muhtarın kendi adına yapması isteniyor ve abonesi olmayanların icra takibine uğradığı bilinen bir gerçek olmakla birlikte aracına yakalama kararı çıkartılan muhtarlarımız var,

Eski boş/kullanılmayan muhtarlık binalarına elektrik cezası yazılıyor,

Halk arasında muhtarlık sekreteri var denilerek haksız bir şekilde itham altında bırakılıyorlar. Oysa 5 yıllığına tahsis edilmiş herhangi bir sekreter yok,

Kazaların çoğunlukta olduğu yerler için üstgeçit istenen ve üstgeçit ihalesi yapılan yerlerin daha sonradan ihalesi iptal ediliyor.

Ardından konuşan Haliliye İlçe Başkanı Abdülhamid Karakeçili ise şunları kaydetti: “Uzun yıllar muhtarlık yapmış bir babanın evladı olarak muhtarlığın hem ne kadar önemli hem de ne kadar meşakkatli bir görev olduğunu çok iyi bilen biriyim. Ben muhtar çocuğu olarak bu önemin farkındayken aynı zamanda muhtarlara önem veren bir teşkilata mensup olduğum için de ayrıca sevinçliyim. Daha evvel bizleri kendi muhtarlıklarında ağırlayan muhtarlarımızı bu kez biz ağırlamak istedik. Katılım gösteren tüm muhtarlarımıza şükranlarımı sunarım. Ayrıca bu organizasyonumuza katılan İl Başkanımız Av. Ahmet Tüysüz’e ve İlçe Koordinatörümüz Mikail Kırmızı’ya çok teşekkür ederim. Şu an için ziyaretlerimizi bitirdiğimiz merkez mahalle muhtarları ile bir araya gelerek başladık. Ancak ziyaretlerimizin devam ettiği kırsal mahalle muhtarlarımızı ziyaret etmeyi bitirir bitirmez bu kez onlarla da bir araya gelecek ve onların yerel yönetimlere bakışını bizzat onlardan dinleyeceğiz. Seçimden sonra bizlere halkımız tarafından görev layık görülür ise bizler her zaman muhtarlarımızla bir araya gelecek, fikir alışverişinde bulunacak ve şehrimizin geleceği için birlikte adımlar atacağız” dedi.

Şanlıurfa Muhtarlar Dernek Başkanı İbrahim Halil Haktankaçmaz ise davetin kendilerini mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi: “Muhtarları önemseyen ve muhtarların söylemlerine önem veren siyasiler her zaman başarı göstermişlerdir. Zira biz kendi mahallemizin sadece muhtarı değil, yeri geldiği zaman emniyet müdürü, kaymakamı, sağlıkçısı olabiliyoruz, olmalıyız da. Muhtarlara önem vererek bizleri bu akşam bir araya getirip ağırlayan DEVA Partisi Haliliye İlçe Başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz muhtarların siyasi düşüncesi gizlidir ve kendi içimizdedir. Bu duygu ve düşünceler ile İlk oy pusulasında yer alacak olan DEVA Partisine başarılar temenni ediyorum” dedi.
 

Şanlıurfa Haber 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum