Hayırseverlerin Onardığı Okul Eğitime Başladı;

Hayırseverlerin Onardığı Okul Eğitime Başladı

Şanlıurfa Haber; Uluslararası insani yardım kuruluşu Pakistan Baitulmaal Derneğinin sağladığı fonla bakım ve onarımı yaptırılan Barış Pınarı bölgesindeki Telabyad Zeynep Binti Hüseyin İlkokulu ve anaokulu...

Urfa Haberler; Uluslararası insani yardım kuruluşu Pakistan Baitulmaal Derneğinin sağladığı fonla bakım ve onarımı yaptırılan Barış Pınarı bölgesindeki Telabyad Zeynep Binti Hüseyin İlkokulu ve anaokulu, düzenlenen törenle eğitim öğretimin hizmetine sunuldu.   
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in uluslararası camiaya yaptığı çağrı sonrası, Telabyad’da okul inşası, onarım, su kuyusu açılması, yetim öğrencilere burs temini gibi faaliyetlere yönelen hayır kuruluşlarından Pakistan Baitulmaal Derneğinin, Ensar İnsani Yardımlaşma Derneği işbirliği ile onarımını tamamladığı 40 derslikli Zeynep Bitni Hüseyin İlkokulu ve anaokulunun onarımı altı ayda tamamlandı.
Boya, kapı pencere değişimi, zemininin fayans yapılması, çatı onarımı, elektrik ve sıhhi tesisatının yenilenmesi ile bahçe düzenlemesi tamamlanarak Telabyadlı çocukların eğitim öğretimine sunulan okulun açılış törenine Vali Abdullah Erin, Telabyad Koordinatörü Oğuzhan Erdi Atak, Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Telabyad Mahalli Meclis Başkanı Hacı Salih Abdullah, Baitulmaal ve Ensar İnsani Yardımlaşma Derneği temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, uluslararası insani yardım kuruluşlarından olan Baitulmaal Derneği ve Ensar İnsani Yardımlaşma Derneği’ne ve Pakistanlı hayırseverlere Telabyadlı çocuklar adına teşekkür etti.
Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesin öğrencilerle birlikte kesen Vali Erin ile beraberindekiler, sınıfları ziyaret ederek Pakistanlı hayırseverlerin öğrenciler için temin ettiği ayakkabı, giyim, çanta ve kırtasiye malzemelerinin dağıtımını gerçekleştirdi.


YENİ BİR OKULUN ONARIMI İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
Okul açılış töreninin ardından Pakistan Baitulmaal Derneği ve Ensar İnsani Yardımlaşma Derneği ile Telabyad’daki bir okulun onarımı için yeni bir protokol daha imzalayan Vali Erin, Pakistanlı Müslümanların desteğiyle çok hayırlı işler yapıldığını ifade ederek, “Dünyanın bu köşesinde ihtiyaç içerisinde bulunan insanlara yardım ediyorlar, ellerini uzatıyorlar, kardeşliklerini gösteriyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu yardım ve desteklerin bizim için çok büyük kıymeti var. Manevi değeri, maddi değerinden çok yüksek.” dedi.
Suriye’de insanlığın yerin dibine battığını, bir milyona yakın insanın hayatını kaybettiğini, 15 milyon insanın yerinden yurdundan olduğunu kaydeden Vali Erin, sadece 500 bine yakın Suriyeli’nin Şanlıurfa’da yaşadığını hatırlattı.  Sınırın hemen yanında evi, bağı, bahçesi olan bu insanların hepsini terk etmek zorunda kaldığını dile getiren Vali Erin, “Biz, Cenab-ı Allah’ın bizi karşı karşıya bıraktığı bu sınavdan devlet ve millet olarak başarılı bir şekilde çıkmak istiyoruz. Tüm İslam ülkelerinin Suriye ile işbirliği içerisinde olmasını, mağdur ve mazlum Suriye halkının zalimlerin insafına terkedilmemesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.


BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum