Teknofest'te Şanlıurfa'lı iki kardeşe ödül;

Teknofest'te Şanlıurfa'lı iki kardeşe ödül

Şanlıurfa haber; Teknofest Sağlıkta yapay zeka yarışma kategorisinde urfalı iki isim ödül aldı. ...

Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması kategorisinde yarışan Şanlıurfalı iki isim üçüncü oldu. Başarılı mucitler Şanlıurfalıları gururlandırdı.

Teknofest Haberleri; Bu sene  dördüncüsü düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapanış töreniyle sona erdi.

Törende çeşitli kategorilerde yarışan binlerce isimden ikisi Şanlıurfa için gurur kaynağı oldu. Sağlık alanında bilinç ve farkındalığı geliştirerek, karşılaşılabilecek problemlere çözüm üretmek, bilgi birikimini ve yetişmiş insan gücünü arttırmak amacıyla düzenlenen“Sağlıkta Yapay Zekâ” yarışmasına Şanlıurfalı Bristol Üniversitesi doktora öğrencisi Zeynel Abidin Samak ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yazılım Destek Uzmanı Ahmet Samak katıldı. İki başarılı kardeş kontrast madde verilmeden çekilmiş beyin tomografilerinden inme tanısı koyan, inme varsa hangi bölgede, hangi tip inme ve ne kadar alana yayıldığını tespit eden  yapay zeka modeli geliştirdi. Yapılan çalışma ise başarılı bulundu ve iki kardeşin ortaya koyduğu model 3'ncülük ile ödüllendirildi. Ödül ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından verildi.

Festival ödül töreninin ardından son buldu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum