Göbeklitepe İle İlgili Bakan Ersoy dan Rahatlatan Açıklama Geldi;

Göbeklitepe İle İlgili Bakan Ersoy dan Rahatlatan Açıklama Geldi

Şanlıurfa...

Karahantepe ören yerinin lansmanında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Biz çatı bölgesine Taş Tepeler adını veriyoruz. Ana istasyon dediğimiz Göbeklitepe ve Karahantepe olarak anılacak. Yani isim değişikliği yok” dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizmi Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından organize edilen Taş Tepeler programı kapsamında 2 yıldır kazıların sürdüğü Karahantepe görücüye çıkıyor. Karahantep Ören Yerinde düzenlenen programa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra çok sayıda bürokrat ve siyasetçi katıldı. Programa ulusal ve uluslararası basına yoğun ilgi gösteriyor. 

“İSİM DEĞİŞMİYOR, ÇATI İSİM VERİYORUZ”
Programda konuşan Bakan Nuri Ersoy, günlerdir gündemde olan Göbeklitepe’nin isminin değiştiği iddialarına da değinerek, “Biz çatı bölgesine Taş Tepeler adını veriyoruz. Ana istasyon dediğimiz Göbeklitepe ve Karahantepe olarak anılacak. Yani isim değişikliği yok. Taş tepeler çatı isimdir. Çünkü burası 100 kilometrelik bir hattır. Eskiden turistler konaklamadan geçiyordu ama şimdi artık konaklayacaklar. Çünkü çok büyük bir alan burası bir günde gezilebilecek bir alan değildir” ifadelerini kullandı. 
    
BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum