Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Gülüm den Müjde Aşılama Arttı Vaka Azaldı.;

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Gülüm den Müjde Aşılama Arttı Vaka Azaldı.

Şanlıurfa...

Haritada sarı kategoriye geçen Şanlıurfa’da vaka sayısı ile yoğun bakım hasta sayısının azaldığını açıklayan Prof. Dr. Mehmet Gülüm, “Şuanda günlük 15-20 bin arasında aşı yapıyoruz ama bu sayıyı 50 bine çıkarmalıyız” dedi.

Şanlıurfa’da il nüfusuna göre aşılama oranının düşük olması nedeniyle artan pozitif vaka sayısı, aşılamanın artmasıyla birlikte düşüşe geçti. Geçtiğimiz günlerde kent merkezinde ve ilçelerde yaşanan koronavirüs vakalarındaki ani artışın ardından harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü, aşılama rakamlarını arttırabilmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Aşılama oranını arttırmak için tüm kamu personelleri, sivil toplum kuruluşları ve sağlık çalışanlarıyla sahada büyük bir seferberlik başlatan İl Sağlık Müdürlüğü’nün çabaları meyvesini verdi. Kovid-19 Risk Haritası’nda günlerdir turuncu kategoride olan Urfa, aşılama oranının artmasıyla sarı renge büründü.

 

Urfalılara müjdeli haberi veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, şuanda günlük 15 – 20 bin arasında aşı yaptıklarını belirterek, aşılama oranının artması nedeniyle pozitif vakaların düşüşe geçtiğini açıkladı.

 

“GÜNLÜK AŞILAMAYI 50 BİNE ÇIKARMALIYIZ”

Temmuz ayının başından beridir sağlık çalışanlarının aşı konusunda büyük bir mücadele verdiğini ifade eden Mehmet Gülüm, hem sağlık çalışanlarının hem de diğer kamu personellerinin topyekün bir mücadele verdiğini vurguladı. Gençlerde olan aşı tereddütlerinin azaldığını kaydeden Gülüm, “Genç nüfusun aşıya yöneldiğini görüyoruz. Günlük 3 bin aşıdan 30 bin aşıya kadar çıktık. Şuanda günlük 15-20 bin arasında aşı yapıyoruz. Tabi bu yeterli bir sayı değil. Bu sayının günlük 50 bine çıkması gerekiyor. Çünkü mavi bir olmazsak ne bedeller ödeyebileceğimizi geçtiğimiz aylarda gördük” dedi.

 

“AŞILAMA ARTINCA VAKA AZALIYOR”

Geçtiğimiz günlerde yaşanan vaka artışından dolayı yoğun bakımlarda ciddi baskı yaşadıklarını sözlerine ekleyen Gülüm, “Yeni yoğun bakım servisleri açarak bu baskıyı azalttık. Ama artık yoğun bakım hasta sayımız azalıyor.  Hatta Kovid-19 yoğun bakım servisi olarak açtığımız yerleri temiz yoğun bakımlara çevirmeye başladık. Aşı oranlarımız arttığı zaman sahada vakalarımızın azaldığını bire bir görüyoruz. Bu konuda sizler aracılığıyla vatandaşlarımızı aşıya davet ediyoruz. Vatandaşlarımız eksik aşılarını tamamlamalıdır. Çünkü mavi olduğumuz zaman şuan yaşadığımız yoğun bakım baskısını yaşamayacağız. Daha nitelikli ve sağlıklı bir hizmet vereceğiz” diye konuştu.

 

BİHA


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum