İnşaat Malzemelerine Gelen Zamlardan Sonra Müteahhitler İş Bırakmaya Hazırlanıyor;

İnşaat Malzemelerine Gelen Zamlardan Sonra Müteahhitler İş Bırakmaya Hazırlanıyor

Şanlıurfa tv haber...

Çimento ve diğer yapı malzemelerinin fiyatlarına son zamanlarda gelen yüksek zamlardan hem müteahhitler hem de vatandaşlar şikayetçi.

Son birkaç yıl içerisinde ülke genelinde yapı malzemesi fiyatlarına gelen aşırı zamlardan şikayetçi olan inşaat müteahhitleri, zamlara karşı inşaatları durdurma kararı almayı konuşuyor. İMKON Şanlıurfa Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Önal, 2 Eylül Perşembe günü İnşaat Sektörü İstişare Toplantısı'nda çıkacak olan karar sonucunda işi bırakıp bırakmayacaklarını açıklayacaklarını söyledi.
 
ÖNAL: “SON 1 YILDA ÇİMENTO FİYATLARI YÜZDE 200 ARTTI”
Son yıllarda yapı-inşaat sektöründe fiyatların bir hayli arttığını ifade eden Mustafa Önal, “Artan maliyet karşısında hem arsa fiyatları hem de konut fiyatları yükseldi. Yaşanan bu orantısız fiyat artışı nedeniyle ne vatandaşlar ev alabiliyor ne de müteahhitler konut inşaatı için gerekli çalışmaları yapabiliyor. Yaşanan orantısız zam nedeniyle 2 Eylül’de Ankara’da konfederasyon olarak toplanacağız. 2 Eylül’de Ankara’da toplanıyoruz. 2 Eylül sonrasında iş bırakıp bırakmayacağımıza dair karar vereceğiz. Son 1 yıl içerisinde sadece çimentoya yüzde 200 zam gelmiş. Biz müteahhitler olarak karımız hiçbir zaman değişmez, zararına mal satmayız. Ancak yapılan bu zamlar orantısız. Yaşanan artışlar vatandaşlara da yansıyor. Bizler yapılacak toplantıda çıkacak olan karara uyacağız.” dedi.
 
 “TÜM YAPI MALZEMELERİNİN FİYATLARI ARTTI”
Son birkaç yılda tüm yapı malzeme fiyatlarının arttığını ve artan maliyetlerle birlikte müteahhitlerinde ev fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldığını söyleyen Mustafa Önal, “Artan maliyetler nedeniyle konut fiyatları da yükseliyor. Bu dolayısıyla vatandaşa yansıyor. Vatandaşları geçtik müteahhitler diyor ki bizim hiçbir zaman karımız değişmez bizler zararına mal satmayız. Bizim için önemli olan bizler şu an demiri 3 liraya alsak ona göre 6 liradan satın alırsak da ona göre satış yapacağız. Bütün malzemelere yüzde 150 civarında zam gelmiş durumda bu fiyatlarda bir şekilde daire fiyatlarına yansıyor.” şeklinde konuştu.
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum