Sel Bölgesine Şanlıurfa Göç İdaresinden Hasta Personeller mi Gönderildi;

Sel Bölgesine Şanlıurfa Göç İdaresinden Hasta Personeller mi Gönderildi

Şanlıurfatv Haber; Şanlıurfa il Göç İdaresi...


Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’ya 260 personelini gönderen Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün hasta çalışanları da bölgeye gönderdiği iddia edildi. İl Müdürü Fatih Işık iddiaları yalanlarken, hastalığı olan personelleri göndermedik

Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesinde bulunan 260 görevliyi sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’ya gönderdi. Sel felaketinin yaşandığı bölgede çeşitli işlerde çalıştırılmak üzere gönderilen personellerin arasında kronik hastalığı olan çalışanlarında olduğu iddia edildi.  Kastamonu’ya gönderilen bazı çalışanların hastalığından dolayı sel bölgesinde çalışmakta zorlandığı ileri sürülürken hastalığı olan çalışanların Şanlıurfa’ya geri dönmek istediği belirtildi.

“KİMSEYİ KAYIRMADAN GÖREVLENDİRME YAPTIK”

İddialarla ilgili telefonla ulaştığımız Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık, sadece Urfa’dan personel gönderilmediğini çevre illerden de personel gönderildiğini belirterek, “İçişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine bu görevlendirmeyi yaptık. Çalışanlarımızın tamamını göndermedik. 360 personelimizden 260’ını gönderdik. Göndermeden önce kronik hastalığı olan çalışanlarımızı ayırdık. Onlardan hastalıklarını belgeleyen raporlar talep ettik. Zaten 10 günlük bir görevlendirmedir.  Hastalığı olan personelleri göndermedik. Kimseyi ayırıp kayırmadan görevlendirme yaptık” şeklinde konuştu.

 

Bölgeye gönderilen çalışanların sağlıksız koşullarda konaklamak zorunda bırakıldığı aktarılırken bir çadırda 4 işçinin kaldığı paylaşıldı.

 

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum