Şanlıurfa Koronavirüs Haritasında Kırmızıya Döndü DİKKAT..;

Şanlıurfa Koronavirüs Haritasında Kırmızıya Döndü DİKKAT..

Urfa Haberleri; Şanlıurfa Koronavirüs vaka sayısında kırmızıya döndü. ...

Aşılanmada en düşük il olan Şanlıurfa’da ise rakamlar ‘eyvah’ dedirten seviyelere geldi.Son aylarda Şanlıurfa’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle hastalığa bağlı ölüm ve yoğun bakıma yatma oranları arttı. Aşıya olan ön yargıyı kırmak ve ulaşımını kolaylaştırmak için aylardır yapılan farklı kampanyalar ve aşı noktalarının da olmasına karşın, ne yazık ki bu oran Şanlıurfa’da halen yüzde 51.2’de kalmış durumda.
 
MUĞLA’DA AŞI ORANI YÜZDE 94.2
Ülke genelinde en yüksek aşılama oranına sahip olan Muğla, koronavirüs risk haritasında neredeyse mavi olmuş durumda. Kentte aşılanma oranı yüzde 94.2’ye ulaşmışken, Şanlıurfa’da hem koronavirüs vakalarının hem de hastalığa bağlı olarak yaşanan ölüm oranlarının yüksek olmasına rağmen aşılamada ne yazık ki istenen hedefe bir türlü ulaşılamıyor. Yüzde 51,2 ile aşılama oranında en son sırada yer alan Şanlıurfa’nın, koronavirüs risk haritasında da kentin birçok noktasının kırmızı olduğu görülüyor. 
 
ŞANLIURFA HEP KIRMIZI
Kentte aşılama oranını arttırmak ve koronavirüs vaka sayılarını aşağı çekmek için Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde birçok yerde farklı çalışmalar yapıldı. Gençler arsında aşılamayı arttırmak adına çekilişler düzenleniyor. Kentin farklı noktalarında aşıya teşvik amaçlı aşı çadırları da kuruldu. Yapılan tüm bu çalışmalara rağmen aşılama oranında ne yazık ki istenen hedefe ulaşılamadı. Aşılama oranının düşük ve koronavirüs vakalarının da yüksek olması nedeniyle kentin risk haritası da kırmızıda kaldı.
 
KORONA VAKALARI TAVAN YAPTI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısı haritasını paylaştığı 7-13 Ağustos tarihlerini kapsayan verilere göre koronavirüs vaka sayısı Şanlıurfa’da 293.77 oldu. Bu orana kıyasla Şanlıurfa’da günlük koronavirüs vaka sayısı ortalama 1000’i buldu.
 
AŞILANMA SAYISI 1 MİLYONA DAYANDI
2 milyonu aşkın nüfusa sahip olan Şanlıurfa’da, birinci ve ikinci doz aşılama oranında neredeyse 1 milyona ulaşılacak. Bir ve ikinci doz aşılanma 978 bin 609 olurken, birinci dozda 616 bin 291, ikinci dozda ise 326 bin 666 olarak kayıtlara geçti.
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum