Şanlıurfa Tübitak'ta Başarılar Elde Etti;

Şanlıurfa Tübitak'ta Başarılar Elde Etti

Şanlıurfa Tübitak...

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında Şanlıurfa kendi rekorunu kırarak Türkiye 2.si oldu. 
Ortaokul ve lise kademesindeki tüm okullarda yürütülen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına bu yıl Türkiye geneli 10 bin 187 başvuru yapıldı ve bu okulların 857’si Şanlıurfa’dan. Covid 19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiği zor günlerde normalleşmenin başlaması ile İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ilk yüz yüze toplantısını TÜBİTAK ilçe Koordinatörleri yaparak Şanlıurfa’da TÜBİTAK 4006 seferberliği başlattı ve Türkiye geneli başvurularda yaklaşık 10 projeden 1’i Şanlıurfa’dan gerçekleşmiş oldu.
Geçen yıl İstanbul ve Ankara’dan sonra kabul edilen proje sayısında Türkiye 3.sü olarak büyük başarı elde eden Şanlıurfa, bu yıl başarısının tesadüf olmadığını ispatladı ve kabul edilen 352 proje ile Ankara’yı geçerek İstanbul’dan sonra Türkiye’de 2. sırada yer aldı.
İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Şanlıurfa’mıza yakışan bu başarıda emeği geçen ARGE Birimini, TÜBİTAK İl-İlçe Koordinatörlerini, okullarda emek veren idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
 
BİHA
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum