Urfa'da Memurlardan Zam Çağrısı;

Urfa'da Memurlardan Zam Çağrısı

Şanlıurfa Haber; Urfa'da Memurlar Zam Çağrısı yaptı...

Urfa'da memurlardan zam çağrısı


Kamu işveren heyeti memurlara vereceği ilk zam teklifi yaptı. Zammı beklentilerden uzak bulan Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun ve sendika üyeleri Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Coşkun, hükümetten beklentilerini anlattı. Açıklamada sendika üyeleri sık sık ‘eziyor maaşlar eriyor enflasyon, memuruz haklıyız kazanacağız” sloganları attı.Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:“Kamu görevlileri olarak çözüm bekleyen sorunlarımız, enflasyon karşısında erimiş maaşlarımızın en etkili çözüm yeri olarak toplu sözleşme masasını görüyoruz.

Bu nedenle 4 milyona yakın kamu görevlisi ve 2 milyona yakın memur emeklisinin gözü kulağı toplu sözleşme masasındadır. Kamu işvereninin dün açıkladığı teklif maalesef bu büyük kitlenin beklentilerini karşılamaktan uzak bir görüntü sergiliyor. 2022 yıl için yüzde 5+6, 2023 yılı için yüzde 6+6 maaş zammı teklifi memuru yine enflasyona ezdirecek bir tekliftir. 2020 yılının Ocak ayında maaş ve ücretinin tamamıyla 98,5 kg "kıyma" alabilen kamu görevlisi, 2021 yıl Ağustos ayı maaş ve ücretiyle 65,2 kg "kıyma" alabilmektedir. 2020 linin Ocak ayında maaş ve ücretinin tamamıyla 1.917 adet "simit" alabilen kamu görevlisi, 2021 yıl Ağustos ayı maaş ve ücretiyle 1695 adet "simit" alabilmektedir. 2020 yılının Ocak ayında maaş ve ücretinin tamamıyla 21 adet 18 litrelik "sıvı yağ' alabilen kamu görevlisi, 2021 yılı Ağustos ayı maaş ve ücretiyle 14 adet 18 litrelik "sıvı yağ" alabilmektedir.5. Toplu sözleşmeden bugüne kadar geçen 19 aya kıyma yüzde 92, pirinç yüzde 50, makarna yüzde 37 arttı. Kamu görevlilerinin maaşları enflasyon karşısında erimektedir. 5. Dönem Kamu işvereni tarafından teklif edilen ve Hakem tarafından verilen maaş zammı iki yıl işin 4+4 ve 3+3, 19. ayda gerçeklesen enflasyonun ise yüzde 25 olması Kamu işvereninin dikkate alması gereken en açık tablodur. Artık bu yanlış hesaptan dönülmelidir. Öyle görünüyor ki; bu teklif hazırlanırken çarşı pazardaki fiyatlar, yüksek enflasyon, kurdaki yükseliş, temel ihtiyaç harcamalarındaki artış, alım gücündeki düşüş yaşanmıştır. Kamu işvereninin sunduğu teklif bu gerçekleri dikkate almayan, yetersiz, eksik ve beklentilerimizin altında bir tekliftir. Biz diyoruz ki; memura zammı enflasyon değil kamu işverene vermelidir. Kamu işvereninin 3600, refah pay, sözleşmeli personel ile ilgili oranı kapsam belirlenmemiş oran, kapsam, takvim gibi hususları netleştirerek somutlaştırmasını, tüm kamu görevlilerini mutlu edecek, beklentileri karşılayacak bir teklif sunmasını istiyoruz.”

“HAKLARIMIZI KAZANMAK, TALEPLERİMİZİ KABUL ETTİRMEK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Coşkun, “3600 Ek Gösterge konusunda kapsamı genişletilmiş, bütün kamu görevlilerini mutlu edecek, net takvime bağlanmış bir teklif sunulmalıdır. Aynı şekilde sözlenmeli personel Konusunda da teklif somutlaştırılmalıdır. Sözleşmeli personelin sorunlarını kökten çözecek kadro ekseni yarım milyonu ajan sözlenmeli personelin temel beklentisidir. Memurun Enflasyonla eriyen maaşının telafisi ancak seyyanen zamla, memurun enflasyona ezdirilmemesi hedefi de enflasyon farkı vermekle değil ancak refah payıyla mümkündür. Kamu işvereninden; yardımcı hizmetlerin genel idari hizmetlere geçirilmesi, vergi dilimi, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, görevde yükselme ve unvan değişikli), bayram ikramiyesi, özel hizmet tazminatı, toplu de karşılık gelecek şekilde titizlikle hazırlanmış teklifleri bekliyoruz. Toplu sözleşme bir oldubittiyle değil zaman baskısı olmadan pazarlıkla neticelenmelidir. Bunun için de yeni ve kapsamlı bir teklifin hazırlanarak.5. Dönem Toplu Sözleşmenin zararlarını tazmin edecek, kayıplarımızı giderecek, memuru enflasyona ezdirmeyecek sözleşme ikramiyesinin artırılması ve benzeri genele ilişkin tekliflerimize de hizmet kollarına ilişkin tekliflerimize emeğimize yaraşır yeni bir teklifin pazarlığa imkân tanıyacak şekilde Pazartesi gününe kadar sunulmasını istiyoruz. Memur-Sen Şanlıurfa il temsilciliği olarak, haklarımızı kazanmak, taleplerimizi kabul ettirmek için her türlü eylem, etkinlik ve program için hazır olduğumuzu ilan ediyoruz.”Basın açıklaması 5 dakikalık oturma eylemi ve alkışlarla sona erdi.
BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum