Şanlıurfa'da Sağlık Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı;

Şanlıurfa'da Sağlık Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla gerçekleşen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMK) Temel Eğitim tatbikatı filmleri aratmayan görüntülere sahne oldu....

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla gerçekleşen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMK) Temel Eğitim tatbikatı filmleri aratmayan görüntülere sahne oldu.

Şanlıurfa’da UMKE’ye dahil olabilmek için eğitimden geçen sağlıkçıların katıldığı tatbikat film sahnelerini aratmadı.

Afetin ne zaman, hangi koşullarda oluşacağını ve meydana geldiği bölgede oluşan tatbikatta her detay düşünülürken tatbikatın her aşaması nefes kesen görüntülere sahne oldu.


 

Yaralılara makyajla yaralar açıldı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla gerçekleşen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMK) Temel Eğitim tatbikatı filmleri aratmayan görüntülere sahne oldu. Düzenlenen tatbikat öncesi UMKE ekipleri 4 günlük kampa girdi.

 

Tatbikat gerçeği aratmadı

4 gün boyunca 15 eğitmen tarafından temel eğitimden geçirilen 24 kursiyer eğitimin sonunda gerçeği aratmayan bir tatbikata katıldı. 24 kişinin katılımıyla gerçekleşen eğitimlerle ilgili bilgiler veren Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Yılmaz GERGER, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE) 4 gün teorik ve uygulamalı olarak eğitim gördüğünü söyledi. GERGER, UMKE personeli olmanın farkındalığını eğitimlerde görmekteyiz. Afetin ne zaman, hangi koşullarda oluşacağını ve meydana geldiği bölgede ne şekilde tahribat bırakacağı bilinmiyor. Bu nedenle her an göreve hazır şekilde bekleyen Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimiz, gerçekleştirilecek bu tür eğitim, kamp ve tatbikatlarla afet durumuna kendini yetiştirmeye ve hazırlamaya devam etmektedir” dedi
 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum