Şanlıurfa Büyükşehir Meclisinde Su Zammı ve 570 Parselin Satışı Gündemde..;

Şanlıurfa Büyükşehir Meclisinde Su Zammı ve 570 Parselin Satışı Gündemde..

Şanlıurfatv haber...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında HDP grubunun verdiği soru önergesinde geçtiğimiz aylarda 570 parselin satışı için encümene yetki verilmesi ve su zammı tekrardan mecliste gündeme geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı 1. Meclis Birleşimi gerçekleşti. Toplantı, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlendi. Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında gerçekleşen mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) verdiği soru önergeleri arasında yer alan 570 parselin satışı ve su zammı yeniden gündeme geldi. HDP grubu,  oy çoğunluğuyla geçen maddelerin meclis toplantısında bulunmadıkları toplantıda onaylanmasına tepki gösterdi.

Mecliste bulunmadıkları sırada geçilen maddeleri kabul etmediklerini belirten HDP Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu, “Konu geçen ay yaşanan bir olaydı. Parti binasında vahşice yapılan saldırıda bir kadın arkadaşımız katedilmişti. Bizde o gün meclis arkadaşlarımızla meclisi protesto ederek erkenden ayrılmıştık. 570 parselin satışı encümene yetki verilerek satışı gerçekleştirilmesi, kredilerin onaylanması ve su zammı yapılmış. O gün mecliste olmamamız bir eksiklik olarak, o olağanüstü maddelerin geçilmesi bir eksiklik olarak değerlendiriyoruz. Önergemizde bu yöndeydi.  Kamuoyuna ait olan parselleri kabul etmediğimizi ifade ediyoruz” dedi.   

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk da, “Biz bütün meclis üyeleri, meclis gündemlerinin birkaç gün öncesinden geldiğini hepimiz biliyoruz.  Fırsata çevirme gibi bir durum yok. Meclis normal rutin işleyişine göre çalışmalarını sürdürüyor. Kendileri meclise katılmamışlar, yani bir grup meclise gelmese, meclis çalışmalarına devam eder. Herhangi bir fırsata çevrilme gibi bir durum yok” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan ise “Şu anda satışa konulmuş parsellerin her birinin hizmet üretimine sunuluyor. Bu meclis bu tür satışlara hizmet üretmek için çalışmalar yapmaktadır” diye konuştu.

Mecliste, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen konular okundu. Meclis üyelerine sunulan komisyonlar oy birliğiyle kabul edildi.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum