Şanlıurfa'da Harabeye Dönen Okul ile İlgili Soruşturma Başlatıldı;

Şanlıurfa'da Harabeye Dönen Okul ile İlgili Soruşturma Başlatıldı

Şanlıurfa Haber...

Urfa'da "Titanik Kampüsü"ndeki okullar bakımsızlıktan adeta kullanılamaz hale geldi. Velilerin tepkisini gündeme taşıyan Gazeteci-Yazar Sabri Dişli de, “Deprem veya kasırga vurmadı! Ama okul çöküyor" dedi. Vali, soruşturma başlattı.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde 2018 yılında eğitime kapılarını açan kampüs okul, 3 yıl içerisinde yıkılıp dökülmeye başladı.

'Titanik Kampüsü' olarak da adlandırılan ve daha önce dış cephesi dökülen kampüsteki bir okulun bu sefer de iç kısmında adeta deprem olmuş gibi asma tavanı yerle bir oldu. Milyonlarca lira harcanarak yapılan kampüs okulun 3 yıl içerisinde kullanılamaz hale gelmesi velilerin tepkilerine neden oldu. Veliler okulun yıkık halini görüntülerken Gazeteci-Yazar Sabri Dişli de velilerin sesi oldu ve konuyu sosyal medya gündemine taşıyarak “Eyyübiye'de 2018 yılında açılan okul kampüsü. Deprem veya kasırga vurmadı ama okul çöküyor. Bir öğrenci velisi sözlü iletmişti, bir başka veli okulun görüntüsünü kayıt altına almış. 2018'de Milli eğitim müdürü kimdi?" diye sordu. Tepkiye yanıt gecikmedi.

 

VALİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin konuya duyarsız kalmadı ve "Konu ile ilgili inceleme-soruşturma başlattım. Hata, eksiklik, kusur veya suistimal tespiti halinde hukuki gereği tereddütsüz bir şekilde yapılacaktır" dedi.


BU İLK DEĞİL

Titanik Kampüs okulları daha önce de benzer konuyla gündeme gelmişti. Geçtiğimiz yıl okulun duvarlarında çatlamalar, yüzeyde çökmeler ve sınıflara su sızıntıları oluşmuştu. Okulun bakımsızlıktan mı yoksa yapım hatasından bu hale geldiği Vali Erin'in başlattığı soruşturma sonrası açığa kavuşacak.

BİHA

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum