Karaköprü'de Bu Sorunun Çözülmesi için Bİrilerinin Ölmesi mi Lazım;

Karaköprü'de Bu Sorunun Çözülmesi için Bİrilerinin Ölmesi mi Lazım

Şanlıurfa Karaköprü'de dükkanları su altında kalan esnaflar muhatap bulamıyor....


Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde yaşayan Ali Kurak ve ortağı Zeki Sütpak, köy ürünleri sattıkları dükkânları, her sabah diğer bahçelerde sulama yapılmasının ardından sular altıda kalıyor.

Karaköprü ilçesinde Maşuk-TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede dükkân sahibi olan Ali Kurak ve Zeki Sütpak, köy ürünleri sattıkları dükkânlarının bulunduğu alanın 3 yıldır her sabah su basması nedeniyle deyim yerindeyse perişan haldeler. İş yeri sahipleri, gerekli mercilere defalarca müracaat etmelerine rağmen sorunun hala giderilmemesinden dolayı yetkililere sitem etti. Mağduriyetin giderilmesi için yaşanan yetkililere seslenen Ali Kurak, “Bu sorunun çözülmesi için illa birinin ölmesi, yaralanması ya da başına bir iş mi gelmesi lazım” dedi.


Konu hakkında şikâyetini dile getiren Ali Kurak, “Şanlıurfa TOKİ-Maşuk’ta oturuyorum ancak yaşanabilirse yaşayabiliyoruz. Her gün sabah iş yerine geldiğimizde sular içinde kalıyor iş yeri ve apartmanın bahçesi. Bizler birçok yere başvurduk defalarca TOKİ yönetimine, belediyeye, ŞUSKİ’ye müracaat ettik ancak durum hala aynı, dükkânın önü su içinde kalıyor her sabah geldiğimizde biriken suyu çekmek zorunda kalıyoruz. Apartman sakinlerini de çağırdık, polisler de geldi; site yönetimi ile tartıştık bize ‘Bu durum bizlik değil belediyenin yapması gereken bir iş’ dediler. Belediye ekipleri de geldi ‘Bu iş bizlik değil’ dedi. Bu sorun artık kimdeyse çözülsün acaba yaşanan sorun bizden mi kaynaklı. Yetkililerden istirham ediyorum lütfen bu duruma bir çare bulunsun, vatandaşların sorunlarına bir çözüm bulunsun” diye ifade etti. 

 

 

KURAK: “SORUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN İLLA BİRİNİN ÖLMESİ Mİ LAZIM?”


Dükkanı açtıklarından beri diğer sitelerden gelen su sızıntısı nedeniyle 3 yıldır aynı sorunu yaşadıklarını ve her gün biriken suyu kendi elleriyle uzun çabalar sonucunda tahliye edebildiklerini, bu durumdan artık çok sıkıldıklarını ifade eden Ali Kurak, “3 yıldır bu sorunu yaşıyoruz artık rezil bir durumdayız. Yaşanan bu sorunu birinin çözmesi lazım, yetkili kişilerin buraya gelmesi lazım 3 yıldır yaşanan bu sorunun çözülmesi için illa birinin ölmesi, yaralanması ya da başına bir iş mi gelmesi lazım. İş yeri önüne gelen su yüzünden dükkanda bulunan bir sürü malımız ziyan oldu hepsini çöpe atmak zorunda kaldık. Her gün bu sorunu yaşıyoruz tam 3 yıldan beri. Suyun kaynağı belli zaten duvar dibinden geliyor. Belediyeyi çağırdık ŞUSKİ geldi ama dedi ki bizimle ilgili değil. Site yönetimini de çağırdık ama onlarda dedi ki bizimle alakalı değil. 3 yıldır bu durumdayız daha geçen gün hamile olan bir kadın neredeyse düşecekti. Çocuklar her gün düşme tehlikesi geçiriyor. Ben bile az önce düşecektim. Her sabah gelip 2 saat boyunca burada biriken suyu tahliye ediyoruz kovalarla” diye kaydetti.  

 

 

“HER GÜN BU SIKINTIYI YAŞIYORUZ”


3 yıldan beri her sabah biriken suyu kendi çabalarıyla tahliye ettiklerini ve artık bu durumdan çok sıkıldıklarını belirten dükkan sahibi Ali Kurak; “Her gün bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Biriken su yüzünden mallarımız zarar görüyor yoğurdumuz, peynirimiz her gün ziyan oluyor. İnsanlara da zarar veriyor binalara da zarar veriyor. Binaların temeline gidiyor su bina yıkılıp gittikten ya da bir insan öldükten sonra mı yetkililer duruma müdahale edecek. Yani memlekette illa birisinin ölmesi mi lazım sorunların çözülmesi için. Lütfen yetkililer gerekli işlemleri yapsın burada biriken suyun çözümü için yetkililerin gelmesini ve sorunun çözülmesini talep ediyorum.” şeklinde konuştu.


BİHA

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum