Şanlıurfa'lı Çiftçiler Ak Parti Önünde Seslerini Duyurmaya Çalışıyor;

Şanlıurfa'lı Çiftçiler Ak Parti Önünde Seslerini Duyurmaya Çalışıyor

Şanlıurfa tv haber...


Şanlıurfa'da tarım arazileri kesilen elektrik nedeniyle ekinleri kuruyan çiftçiler, AK Parti İl Binası önünde toplanarak, sorunun çözümü için yetkililere seslendi.

Şanlıurfalı çiftçiler tarım arazilerine ektikleri ürünleri, elektrik kesilmesi nedeniyle kuruduğunu iddia etti. Yaşanan bu durum nedeniyle çiftçiler, AK Parti İl Binası önünde toplanarak eylem yaptı. Elektrik sorununu çözüme kavuşması için yetkililere çağrıda bulunan çiftçiler, gün içinde saatlerce yaşanan elektrik kesintisinden dolayı ekinlerinin kuruduğunu ileri sürerek, Şanlıurfa protokolünden çözüm talep ettiler. Çiftçilerden Cevher Türk, ekinleri kuruduğu gerekçesiyle güvenlik güçleri ile kısa bir tartışmaya girdi. Çiftçiler, basın açıklamasında görüşlerini dile getirerek parti önünden ayrıldılar. 

 

“ÇİFTÇİLERE KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR”
Ekinlerinin susuzluktan kuruduğunu dile getiren çiftçi Hasan Çevik, “Çiftçilerin ekinleri susuzluktan kuruyor. Çiftçiler milyarlarca masraf etmiş, sonrasında geliyorlar elektriği kesiyorlar. Benim bildiğim devletler çiftçilere yardım eder. Bizimkiler yardımda etmiyor. Elektriğimizi kesiyorlar, böyle olmaz. Çiftçilere çare bulunsun artık. Çiftçiler çok perişan olmuş. Yeter artık. Devlet artık bir çare bulsun. Kimse mahcup olmasın. Bu insanlar evini barkını her şeyini bırakmış, geliyor buraya çözüm bekliyor. Çiftçilere kimse sahip çıkmıyor. Herkes bir yerde. Ben Şanlıurfa’nın ses sanatçısıyım hem de çiftçisiyim artık bu duruma bir çare bulunsun. Gırtlağımla kazanmışım gitmişim toprağa ekmişim. Çiftçiler bu kadar masraf yapmış ama elektrik kesintilerinden dolayı kazanç elde edemiyor. Yaklaşık 300 metreden kuyudan su çıkarıyoruz. 400-500 bin TL masraf yapmışım. Suyu üzerimize kesmişler. Bu masraflar ne olacak. Bir an önce bir çözüm yapsınlar” ifadelerini kullandı.

 

“EKİNLERİMİZİ KURUTMAYA MAHKÛM EDİYORLAR”

Devlet artık çiftçilere bir çözüm bulmasını isteyen çiftçi İbrahim Say, “Biz 250 dönüm mısır ekmişiz. Bu araziye 250 bin TL masraf yapmışız. Ekinlerimizi kurutmaya mahkûm ediyorlar. Artık bir çözüm bulsunlar. Her şey AK Parti’dedir. Bizim günde 5 saat elektriğimizi kesiyorlar. Ektiğimiz ürünler kuruyor. Biz masraflarımızı hepsini borçla almışız. Artık bize destek olsunlar. Cumhurbaşkanımıza da sesleniyorum. Bize artık bir çözüm bulsun. Çiftçileri terk etmesin” diye konuştu.

BİHA

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum