Şanlıurfa'da Sağlıkçılar Megafonla Aşı Çağrısı Yaptı;

Şanlıurfa'da Sağlıkçılar Megafonla Aşı Çağrısı Yaptı

...

Şanlıurfa aşılamada oranın düşük olmasından dolayı, sağlık ekipleri megafonla kentin en işlek noktalarında vatandaşlara aşı çağrısında bulundu.
Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da koronavirüs vaka sayınlarında artış yaşanıyor. Kurban Bayramı ve tatil bölgelerinde vatandaşların pandemi kurallarına uymamasından dolayı vaka sayılarında tekrar artış yaşandı. Aşılama uygulamasında son sıralarda yer alan Şanlıurfa’da sağlık ekipleri, kentin simgesi olan Balılkılıgöl, tarihi çarşılar, turist ve vatandaşların yoğun olduğu alanlarda, ekipler megafonla vatandaşları uyararak aşı olmaları için çağrıda bulundu. 228 personelle vatandaşlara aşının faydalarını anlatılarak, ikna etme çabaları devam ediyor. Ekiplerin megafonla yaptığı çağrıda, “Sayın vatandaşlarımız Tüm Türkiye’de ve ilimizde Covid-19 vakaları artmaktadır. Covid-19 hastalığına yakalanmamak için hastanelerde yatmamak için aşımızı olalım” ifadeleri kullanıldı.
Şanlıurfa’da şu ana kadar toplam 620 bin 413 vatandaşa aşı yapıldı. 1. doz aşı uygulanan kişi sayısı 441 bin 414 olurken, 2. doz aşı uygulanan kişi sayısı ise 165 bin 6 oldu.
BİHA
   


 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum