Bakan Mehmet Nuri Ersoy  Şanlıurfa'da;

Bakan Mehmet Nuri Ersoy Şanlıurfa'da

Şanlıurfa’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu’ndan “Light of the Past” adlı parça takdim edildi. ...

Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımı ve yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve basın mensubunun katıldığı programla, dünya üzerinde ilk yerleşik yaşam ve sosyal topluluk örneklerine ev sahipliği yapan Taş Tepeler dünyaya tanıtıldı.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. ve Design Elements işbirliğinde hayata geçirilen ‘Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu’, ‘Taş Tepeler’ lansmanında  sergilendi.  Aralık 2019 tarihinde Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Doğal Taş Ürünler Tasarımı Atölyesi’ kapsamında geliştirilen ‘Göbeklitepe Tasarım Koleksiyonu’, Sirmersan / Design Elements işbirliğinde üretildi ve hayata geçirildi. 
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından tasarım koleksiyonundaki “Light of the Past” Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a takdim edildi.

 

 

GÖBEKLİTEPE’Yİ TASARLIYORLAR
Koleksiyon için gelen Buket Hoşcan Bazman, Ceren Gürkan, Eli Bensusan, Emre Yunus Uzun, Mustafa Timur ve Şule Koç, Nurcihan Beyazıt’ın küratörlüğünde Göbeklitepe’de bir araya gelerek Göbeklitepe'nin figürlerinden, tarihinden, coğrafyasından, doğasından, mimarisinden ve anıtsal yapılarından ilhamla tasarımlarını geliştirdiler. Binlerce yıldır kullanılan doğal kaynakların ve sahip olunan kültürel mirasını bakış açısıyla ele alınmasıyla oluşturulan koleksiyon,  Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden çıkarılan farklı doğal taşlar kullanılarak Design Elements tarafından hayata geçirildi. 

Bu sayede,  Göbeklitepe’nin Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması, Türkiye'nin doğal taşlarının tasarım aracılığıyla tanıtılması, doğal taşların kullanım alanlarının ele alınarak sorgulanması ve yeni kullanım alanlarına açılması, geliştirilen özgün, katma değeri ve ihracat potansiyeli yüksek ürün tasarımlarının dünya pazarlarına açılması hedefleniyor. 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum